Loteria:

En aquest apartat, posem informació sobre el projecte que estem duent a terme sobre la loteria i les lluminetes. El sistema que utilitzem per la loteria és el següent:

El primer el que vam fer va ser posant-se en contacte amb el servei de loteries “La Grossa” i ens vam donar una sèrie de números de la lotería.

El segon que vam fer va ser crear un tipus de full amb el logo de l’institut, el preu del bitllet, etc… I un cop teniem això, ho vam imprimir i repartir als i les encarregats/des de cada classe.

El tercer pas que vam fer va ser que l’encarregat/da va organitzar els números i de quins podia comptar un cop venuts per tal de que tothom vengués la mateixa quantitat de números.

L’últim pas que vam fer, els encarregats/des, van repartir a cada alumne una sèrie de bitllets perquè els venessin i poguessin extreure el màxim de benefici econòmic. I finalment vam vendre els números i vam recaudar els diners. Vam arribar a vendre 470 números aproximàdament. Cada bitllet costava 5 euros i treiem un benefici econòmic de 1 euro. Ens vam donar compte de que no hi havia molt benefici econòmic així que vam buscar una altre solució per treure un benefici net i extreure el màxim de benefici econòmic utilitzant el mateix sistema que amb la loteria.

Lluminetes:

Ja que la loteria no va generar gaire benefici econòmic, vam utilitzar el mateix sistema però per el nostre compte per tal de extreure benefici net creant unes lluminetes.

Aquestes lluminetes són números que van desde el número 1 fins el número 1600. El seu preu és de 2,50€ i el premi d’aquesta llumineta és un val de descompte a diferents comerços d’aquí la població de Manlleu.

En total vam arribar a trucar a 102 comerços i el 70% de els comerços estaven interessats en participar. Hi han alguns vals que es caduquen el dia 31 de Desembre i encara queden lluminetes per vendre. Seguirem informant.